Over ons

In een sfeervol kader met een lichte Spaanse toets streven uitbaters Dries en Monique van Restaurant La Vida ernaar u een gezellige avond te bezorgen. We proberen u te laten vertoeven in een sfeervol kader, waarop genieten centraal staat.

Dries & Monique

Het verhaal van uitbaters Dries en Monique kan zomaar uit een romantisch sprookje zijn geplukt. Dries De Ceuninck is een ervaren kok uit het West-Vlaamse Pittem, die volgens de regels van de kunst aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksijde werd opgeleid. Gepassioneerd door de horeca genoot hij ervan deze opleiding te combineren met weekendwerk in tal van gerenommeerde restaurants. Als kers op de taart besloot hij zal schoolloopbaan af te sluiten met een stage in het prachtige Spanje. De uitdagende stage veranderde al snel in een liefde voor het land en zijn culinair erfgoed. Dries bleef er dan uiteindelijk ook werken en wonen gedurende 13 avontuurlijke jaren. Een periode waarin hij onder andere aan de slag was in het bekende 5***** hotel El Montibolli en kans kreeg om een tijdlang samen te werken met topchef Quique Dacosta. De Rotterdamse Monique van Helvert studeerde af aan de Modevakschool in Spijkenisse, maar voelde al snel aan dat haar toekomst niet in deze richting te zoeken was. Op haar 19de ging ze dan ook aan de slag als Rijnvaartstewardess en vond haar passie in de hospitaliteit. Al snel werd de roep naar buitenlandse avonturen te groot en vertrok Monique naar Israël, waar ze gedurende enkele jaren werkte en woonde in Kibbutz Kalia (Dode Zee) en op een boot op de Rode Zee in Elat. Uiteindelijk belandde deze Nederlandse avonturierster in het Mediterraanse Spanje, waar ze de West-Vlaamse Dries ontmoette. 18 jaar later zijn de twee avonturiers nog steeds gelukkig gehuwd en baten zij met trots Restaurant La Vida uit in het West-Vlaamse Aarsele.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord